NIEUWE PARKETVLOER

Vol verlijmd parket met olie- en lakafwerking voor de bibliotheek in Amstelveen

Verbeek Parket kreeg de opdracht om een geheel nieuwe parketvloer te installeren en te verfijnen voor de bibliotheek in Amstelveen. Het project betrof niet alleen het leggen van de vloer, maar ook het schuren, oliën en lakken om een duurzame en aantrekkelijke vloer te realiseren die bestand is tegen intensief gebruik.

Uitvoering

Het project begon met de voorbereiding van de ruimte en de installatie van een geheel nieuwe parketvloer die volledig verlijmd was voor extra stabiliteit. Vervolgens werden de volgende stappen uitgevoerd:

De stappen in de uitvoering omvatten:

  1. Schuren van de vloer: De vloer werd zorgvuldig geschuurd om eventuele oneffenheden te verwijderen en een vlekkeloos oppervlak te creëren.
  2. Olieafwerking: Na het schuren werd de vloer behandeld met een olieafwerking om de natuurlijke kleur en textuur van het hout naar voren te brengen, waardoor de bibliotheek een warme en uitnodigende sfeer kreeg.
  3. Lakafwerking: Om de duurzaamheid te verbeteren en de vloer te beschermen tegen slijtage, werd een lakafwerking aangebracht.
  4. Finishing Touch: De laatste stap omvatte het grondig reinigen van de vloer en het verwijderen van eventuele stofdeeltjes om een perfecte afwerking te garanderen.

Resultaat

Het resultaat van het project was een prachtige, volledig verlijmde parketvloer in de bibliotheek van Amstelveen. De vloer was niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook duurzaam en bestand tegen het dagelijkse gebruik in de bibliotheek.

Ontdek meer

Andere projecten